Viata de la inceput pana la sfarsit va cuprinde incercari. Atitudinea conteaza in toata clipa pentru ca in mare parte in functie de atitudinea pe care o ai vor fi si actiunile tale in fata incercarilor dar si viitoarele rezultate! Daca te intrebi cum poti avea o atitudine pozitiva in orice situatie, retine de la inceput ca a avea sau nu o atitudine pozitiva este o alegere. Noi dam sens lucrurilor prin care trecem, nu ele noua. Asa ca, indiferent de situatie ne stau intotdeauna la dispozitie doua alegeri:
- Alegerea de a avea o atitudine pozitiva
- Alegerea de a avea o atitudine negativa
In acest articol te voi invata cum sa ai o atitudine pozitiva. Iti voi spune exact ce trebuie sa faci pentru a avea o atitudine pozitiva, fie ca ai nevoie de ea la locul de munca, in vanzari, acasa, la studii, ori in relatia ta. Vei afla la final cum sa te manageriezi psihic si sa ai o atitudine pozitiva fata de propria persoana. Toate aceste informatii te vor ajuta sa depasesti cu bine provocarile pe care le intalnesti in viata de zi cu zi. Te vor ajuta sa treci peste vesti neplacute, nervi, peste reactii din partea celorlalti, sa schimbi situatii total nefavorabile in favoarea ta, si sa-ti indeplinesti in final obiectivele dorite. E cel mai bun articol despre atitudine pozitiva!
De ce e bine sa ai o atitudine pozitiva fata de tine si cei din jur?
Mare parte din reusita ta in viata tine de modul cum interpretezi experientele prin care treci. Mai exact, de atitudinea care o ai fata de fata de tine si cei din jur. Pe termen lung atitudinea este cea care stabileste nivelul de succes la care ajunge fiecare. Astfel vedem ca persoanele cu atitudine negativa se impotmolesc la un nivel inferior. Iar cele cu o atitudine pozitiva reusesc mai mult. Prin atitudine pozitiva atingi maximul. In plus, atitudinea pozitiva are beneficii enorme in ce priveste sanatatea.
Atitudinea este totul (Ce este atitudinea)
Pentru inceput, obisnuieste-te cu gandul ca atitudinea este totul. Oricat de incredibil ar parea, atitudinea este totul. Intr-o secunda poti distruge totul daca ai o atitudine rea. Sau in aceeasi secunda poti intretine totul daca ai o atitudine pozitiva. De asta mereu este bine sa ai o atitudine pozitiva, ca sa te ajuti si sa nu-ti faci mai mult rau cu mana ta.
Viktor Frankl spunea despre atitudine:
"Totul ne poate fi luat, mai putin un lucru - ultima dintre libertatile umane - a alege atitudinea pe care o adoptam in diferite circumstante."
Atitudinea este optica ce o avem intr-o anume situatie.
Dupa cum bine observi, viata nu este mereu asa cum am vrea sa fie. De cele mai multe ori simtim ca viata nu e dreapta, ca suntem dezavantajati, ca nimic nu ne iese. Ca suntem prea mici. Ca nu vom reusi. Plus alte ganduri ce ne adancesc intr-o stare negativa.
Dar avand o atitudine pozitiva ne luam privirea de pe cum sta treaba in prezent si o plasam pe cum ar putea sta in viitor. Capatam energie pozitiva sa depasim momentul neplacut prin care trecem. Si daca privim suficient timp pe cum ar putea sta lucrurile in viitor, gasim solutii, ne rasar idei - le putem si crea. Toata treaba e sa avem o atitudine pozitiva cand facem acest lucru.
Ce inseamna atitudine pozitiva
A avea o atitudine pozitiva implica a fi constient de existenta unor sincope in psihicul uman. In situatiile negative e necesara mai mult ca oricand pastrarea unei atitudini pozitive pentru a nu deraia de la traseu. Omul nu este perfect. Mintea sa este subiectiva. Uneori are tendinta sa vada negativ unde acesta nu exista, sau cel putin sa vada negativ si sa nu isi dea seama ca acest negativ este temporar, in sensul ca poate fi depasit, situatia se poate remedia. Deci, e bine sa fii constient de aceste unghiuri moarte si sa te intrebi daca nu cumva te afli intr-unul din ele atunci cand ai o stare negativa.
Iata cateva exemple de atitudini pozitive:
- Rabdarea
- Perseverenta
- Credinta
- Iertarea
- Dorinta de a te perfectiona
Acum ca am spus ce inseamna atitudine pozitiva si de ce este importanta atitudinea pozitiva in viata, este momentul sa vorbim despre cultivarea ei.
Gandire pozitiva - tehnici
Atitudinea este strict legata de gandire. Fie ca ai o gandire pozitiva, fie ca ai o gandire negativa, felul cum gandesti se transpune in actiuni. Se reflecta in calea pe care o alegi atunci cand iti stau la dispozitie variante. Mai departe, alegerile tind sa se transforme in obiceiuri. Si poate cea mai importanta notiune din acest articol e ca obiceiurile determina viata care o vom trai. Practic, tiparele cognitive ce ni le servim sunt dovada in prezent a ceea ce exista deja in viitor prin alegerea noastra.
Obiceiurile in gandire care te-au adus pana aici nu te vor duce mai departe de aici.
Tocmai pentru a nu-ti sabota singur posibilul succes de care poti avea parte mentinand o atitudine pozitiva si actionand ca atare, e indicat sa deprinzi o gandire pozitiva. Un gand pozitiv iti poate schimba intreaga zi. Gandirea pozitiva nu doar ca te face o persoana mai fericita, ci si mai sanatoasa! Ori de cate ori indoielile sau deznadejdea isi fac simtita prezenta le poti spulbera dintr-un foc amintindu-ti sa gandesti pozitiv despre tine si despre viata.
Deprinzi o gandire pozitiva observandu-te atent ce ganduri iti trec prin cap si reformuland constant cele de neincredere in opusul lor pozitiv. Ziua de maine poate aduce orice. Cu atat mai mult cea de poimaine. Si tot asa. Credinta in Dumnezeu duce la o gandire pozitiva. Prin simplul fapt ca tu crezi in ceva nemarginit si atotputernic dispus sa te sprijine capeti o atitudine pozitiva.
Chiar daca nu mereu pe loc, ci in timp, orice situatie negativa se poate remedia. In plus, timpul nu sta-n loc daca tu te intristezi si uiti sa zambesti, sau te enervezi. Timpul trece oricum. Daca tot trece, e util sa adopti o atitudine pozitiva - orientata spre succes. Vei afla cum poti face un obicei din a avea mereu o atitudine pozitiva citind in continuare...
Sfaturi pentru atitudine pozitiva
O persoana optimista vede invizibilul, simte intangibilul, si reuseste imposibilul. In cele ce urmeaza vor fi prezentate la obiect cateva sfaturi pentru o atitudine pozitiva in viata de zi cu zi. Aplica-le cu incredere, mai ales daca esti intr-un mediu negativ. Iti vei schimba atitudinea, iti vei schimba viata, vei reusi tot ce-ti propui!
Te simti bine, actionezi bine.
Din carti, muzica, filme motivationale sau intalniri cu prietenii nu capeti cu adevarat o atitudine pozitiva. In cel mai bun caz uiti pentru scurt timp de probleme, dar nu capeti o atitudine pozitiva. Daca vrei sa ai o atitudine pozitiva, trebuie sa faci alte lucruri.
Tipul de atitudine pe care o avem de la sine e in stransa legatura cu modul cum ne simtim si cunostintele care le avem. E usor sa ai o atitudine pozitiva cand te simti bine si e mai greu sa ai o atitudine pozitiva cand te simti oarecum nu in apele tale si nu ai nici cunostinte cum sa iesi dintr-o situatie. In acest ultim caz trebuie sa te impingi de la spate sa gandesti pozitiv reformuland intreaga stare si intregul mecanism de gandire dupa cum am precizat mai sus si in acelasi timp sa dobandesti cat mai repede cunostintele necesare iesirii tale din problema care te supara.
Ai grija! In cazul in care suferi de depresie e imposibil sa ai o atitudine pozitiva pana nu tratezi depresia. Sfaturile urmatoare sunt pentru cazul in care nu suferi de depresie. Poti sa ai o atitudine pozitiva in orice situatie numai daca nu ai depresie si ai cunostinte esentiale in trairea vietii.
Ce poti face practic ca sa ai o atitudine pozitiva e bine sa faci, indiferent de starea initiala care o ai. Orice imbunatatire in atitudine se va reflecta si ca imbunatatire in rezultate. Asa ca, iti poti imbunatati atitudinea in felul urmator:
- Rugaciunea. In necaz ajuta sufletul rugaciunea din inima, cea facuta cu toata trairea, cu lacrimi fierbinti. Roaga-te macar putin zi de zi in cazul in care doresti sa ai o atitudine pozitiva. Te vei simti mai bine dupa ce te rogi, si vei capata un alt moral - o atitudine pozitiva fata de incercarea prin care treci, stiind ca exista speranta la Dumnezeu in cazul in care si tu iti faci partea ta. Rugaciunea facuta cum trebuie contribuie la un comportament si o atitudine pozitiva cum rar se pot intalni. Pentru toate persoanele dornice de progres, explic in cursul online Psihoterapia Ortodoxa cum trebuie facuta rugaciunea. Voi oferi link spre pagina de prezentare a cursului ceva mai jos.
- Disciplina. Disciplineaza-ti viata curatand tot ce nu este constructiv si implementand obiceiuri sanatoase, care te ajuta sa ai o atitudine pozitiva. Reflecteaza asupra modului cum iti petreci timpul si petrece-l intr-un mod sanatos, constructiv, care sa te ajute in a realiza ceea ce iti doresti. Fii atent la purtarea ta, la comportament. Acorda atentie la ceea ce mananci; mananca sanatos si te vei simti bine, drept urmare vei gandi bine, vei actiona bine.
- Fa ceva care conteaza. Viata omului are nevoie de sens. Nu pierde timpul gandind negativ. Gaseste-ti un sens. Nu pierde timpul in general cu internetul, televizorul, lumea, etc. N-ai sa vezi atitudine pozitiva la omul care pierde timpul. Pierderea timpului duce la ganduri negative. Fa ceva care conteaza, care te apropie de ceea ce ai vrea sa fie in viata ta. Pregateste-te pentru cursul respectiv daca e vorba de un curs. Munceste la proiectul tau daca e vorba de un proiect. Toate acestea vor avea ricoseu in celelalte aspecte ale vietii: in sanatate, in relatii, in finante, in tot. Deci, decat sa gandesti negativ sau sa astepti la trecerea timpului rezolvarea problemei care te nelinisteste, actioneaza pozitiv.
- Practica un sport. Chiar si 30 de minute de plimbat te pot ajuta sa dobandesti instantaneu o atitudine pozitiva. Sportul practicat zilnic este foarte benefic in imbunatatirea starii mentale. Exercitiile fizice nu doar ca iti imbunatatesc sanatatea dar mai si inlatura depresia si sporesc increderea in tine. Multi oameni mi-au scris ca asculta invataturile mele de pe YouTube in timp ce fac miscare, la fel poti face si tu. La fel, odihna, adica opusul miscarii ajuta la imbunatatirea starii mentale. Un somn bun este uneori tot ce ai nevoie pentru a-ti schimba atitudinea. Noaptea in general este un sfetnic bun cand te confrunti cu o atitudine negativa ce vine dintr-o nemultumire a felului cum a decurs ceva anume ziua. Fie ca dormi, fie ca doar te calmezi, atitudinea ta se va imbunatati.
- Formeaza-ti un psihic puternic. Aceasta e o necesitate daca vrei sa ai atitudine pozitiva in relatie, la locul de munca, sau chiar in afaceri. Psihicul e vital pentru interpretarea corecta si rezolvarea rapida a problemelor! Cel mai usor mod de a avea un psihic puternic este cu ajutorul tehnicilor de reprogramare mentala pe care le predau cu bucurie clientilor mei. De indata ce mintea invata sa gandeasca automat pozitiv, nu mai simti stresul sau anxietatea pe care le simte un om cu gandire negativa. Totul devine usor, ti se deschid noi perspective de gandire care iti dau incredere in tine si te ajuta sa rezolvi cu bine problemele.
Psihicul are abilitatea de a se revitaliza cand dispune de pauze si nu e afectat de depresie. Dupa luarea unei pauze in care te distantezi de problema, simti o atitudine pozitiva ce aduce noi resurse emotionale in comportament, pentru a continua lupta.
Secretul cand vine vorba de atitudine pozitiva e sa lucrezi cu un mentor, sau sa inveti de la un mentor. Sportivii o fac, actorii o fac, si mai nou persoanele de rand care doresc sa aiba rezultate extraordinare. Sprijinul si cunostintele pe care le dobandesti cand inveti de la un mentor intelept, in materie de comportament, sunt incomparabile cu sprijinul pe care poti sa ti-l oferi incercand sa gandesti sau sa-ti vorbesti pozitiv.
Atitudine pozitiva la locul de munca
Cand vine vorba de atitudine pozitiva la locul de munca sau in cariera - atitudine de succes in sfera profesionala - aici e ceva mai mult de zis. Trebuie sa iti placa sa inveti si sa te educi daca vrei sa fii cu un pas in fata celorlalti, sa ai succes in sfera profesionala.
Cea mai buna resursa de educatie pentru succes in sfera profesionala o reprezinta cursul meu de psihoterapie si dezvoltare numit "Psihoterapia Ortodoxa". Cursul e un curs de tip online care se ocupa cu o multime de teme. In el inveti despre leadership, inveti despre rezilienta, inveti despre comunicare eficienta, inveti mai multe lucruri necesare ca sa ai succesul pe care ti-l doresti.
Fiindca nimanui nu-i place sa aiba de a face cu o persoana negativa, atitudinea pozitiva la locul de munca este o necesitate aproape obligatorie in secolului 21. Se cere mult mai mult azi decat se cerea ieri in sfera profesionala la nivel de atitudine si comportament datorita competitiei ridicate. Fara o atitudine pozitiva risti sa-ti pierzi locul de munca daca esti angajat. Iar daca esti antreprenor risti sa-ti pierzi clientii firmei.
Toti cei din sfera muncii sunt interesati ca angajatii lor sa aiba o atitudine pozitiva in fata provocarilor. Nu de putine ori atitudinea este mai de pret decat cunostintele sau experienta in domeniu. Cunostintele se pot obtine mai usor, oamenii pot fi trainuiti. Dar in privinta atitudinii este necesara mai multa munca. Nu la fel de usor pregatesti un om pe latura mentala.
Cei care au o atitudine pozitiva la locul de munca inainteaza mai sus si castiga mai bine decat cei care nu au o atitudine pozitiva.
Ce inseamna concret sa ai o atitudine pozitiva la locul de munca:
- Respecta-ti colegii
- Nu vorbi de rau pe nimeni
- Fa-ti treaba bine si la timp
- Zambeste mereu
In campul muncii atitudinea se poate cultiva deliberat. Se pot spori inteligenta si creativitatea. Se pot asimila noi cunostinte care sa te ajute in parcursul profesional.
Foarte multi oameni se incarca pozitiv la locul de munca cu un gand bun, cu o idee buna, de pe pagina de Facebook Gandire Clara.
Cand te confrunti cu o problema la locul de munca aminteste-ti ca orice problema isi are undeva solutia. Importanta este perseverenta intr-o astfel de situatie. Oricat de descurajat ai fi nu privi problemele a caror rezolvare nu o ai ca pe probleme de nesolutionat. Mentine-ti o atitudine pozitiva, in ciuda faptului ca momentan nu ai solutia. Daca gandesti pozitiv, solutia o vei gasi.
Un aspect foarte important il reprezinta disciplina profesionala - acordarea de maxima atentie muncii pe care o faci impreuna cu dorinta de perfectionare. Facand acestea te vei ajuta in a tine pasul cu evolutia domeniului in care profesezi. Drept urmare vei capata incredere in tine si vei deveni o resursa valoroasa. Tinteste spre perfectiune in domeniul carieristic astfel incat sa devii cel mai bun in ceea ce faci. Dorinta de perfectionare naste automat o atitudine pozitiva deoarece in subconstient cel ce doreste sa fie cel mai bun face deja legatura intre varful piramidei si satisfactiile care vin de pe urma avansarii la acest nivel.
Viata profesionala se dezvolta in timp. Urcusul in domeniu se face pasind cu rabdare pe fiecare treapta. Sfatul cel mai bun care sa il pui in aplicare chiar de azi in viata profesionala spre a-ti forma o atitudine pozitiva este urmatorul: indiferent de nivelul la care te afli, fa-ti treaba ca la carte.
De exemplu, la locul de munca nu se folosesc chestionare privind atitudinea in munca, ci se folosesc sfaturile din cursul "Psihoterapia Ortodoxa" referitoare la gandire, comportament, limbaj, pentru a depasi cu bine orice provocare.
Parte din timpul meu il petrec lucrand cu sportivi, ajutandu-i in formarea unei atitudini pozitive fata de exercitii si fata de propria persoana. Sportivii trebuie sa depuna foarte mult efort pentru a atinge un nivel de performanta ridicat. Trebuie sa depuna mult mai mult efort si mult mai multa disciplina decat o persoana a carei cariera nu tine de domeniul sportiv - motiv pentru care cei ce ajung in top sunt si foarte bine platiti; castiga, in euro vorbind, de la zeci de mii pana la sute de mii sau chiar milioane pe an.
Greul, usorul, neplacutul, imposibilul sunt doar in mintea noastra. Asa cum mentionez in materialul Psihologie Sportiva, exista o tehnica speciala prin care poti face ca ceea ce ti se pare greu, neplacut sau imposibil, sa devina usor si placut. Tehnica poate fi folosita de catre oricine intampina dificultati in a se motiva si a avea o atitudine pozitiva la locul de munca, si este explicata in cursul online numit "Psihoterapia Ortodoxa".
In cele ce urmeaza vom spune cateva cuvinte despre atitudinea pozitiva in sport, urmand ca mai apoi sa vorbim despre atitudinea pozitiva in comunicare.
Atitudinea pozitiva in sport
Sportul este unul dintre domeniile in care atitudinea conteaza enorm. Daca esti deja sportiv de mare performanta sau vrei sa devii sportiv de mare performanta, trebuie sa acorzi o foarte mare importanta atitudinii tale. La fel si in cazul in care esti antrenor, preparator tehnic, sau parinte de sportiv.
Motivul pentru care atitudinea conteaza enorm in sport il reprezinta competitivitatea si provocarile cu totul si cu totul deosebite care se intalnesc in sport. Sportul este unul dintre cele mai competitive domenii de activitate. Iar printre provocarile cu totul si cu totul deosebite regasite in el amintim: antrenamentele riguroase, deciziile luate la secunda, dezamagirile (sportive si extra-sportive), lipsa rezultatelor, accidentarile, si numeroasele momente in care adversarul ne poate lasa in mod direct impresia ca este mai bun decat noi.
Atitudine pozitiva in comunicare
Daca n-ai o atitudine pozitiva in comunicare, nu reusesti s-ajungi la intelegere cu nimeni. Fara atitudine si comunicare pozitiva nu se poate ajunge la consens.
De exemplu, in dragoste...
Unul dintre motivele pentru care foarte multi oameni esueaza in dragoste il reprezinta atitudinea lor fata de persoana iubita.
Vezi lumina in ceilalti si trateaza-i ca si cum asta e tot ceea ce vezi. Comunicarea implica rabdare - ascultare - intelegere.
In comunicare conteaza mult ce atitudine ai fata de interlocutor. Oamenii fiind sensibili, ca printr-un al saselea simt iti detecteaza locul din care vii in raportul cu ei. De aceea comunicarea pentru a fi constructiva necesita atat siguranta in crezul tau cat si intelegerea punctului din care vine celalalt fara a lua lucrurile personal. Intelegand acest punct si privind calm persoana, pe termen lung, cu o atitudine pozitiva, depasesti starile de frustrare ce ameninta intreg raportul. Prin frustrare se compromite in timp raportul cu celalalt deoarece discutiile noastre vor reflecta felul cum il privim. Il privim fara judecata, il vom trata omeneste. Il privim cu invidie ori nemultumire, vom comunica o oarecare dorinta de punere la punct.
Ca sa ai o atitudine pozitiva in relatie, sau daca ai probleme in relatie, iti recomand neaparat sa iti schimbi atitudinea. Daca stii ca ai probleme cu persoana iubita, chiar mici neintelegeri, si doresti sa nu o pierzi, schimba-ti atitudinea, intrucat chiar si micile neintelegeri nu sunt de trecut cu vederea, ele fiind semne ca urmeaza sa te paraseasca.
Femeilor interesate sa afle cum se poate avea o atitudine pozitiva in relatie le recomand cursul online Iubirea in Hristos.
Apasa aici pentru a afla detalii despre cursul online Iubirea in Hristos.
Iar ca sa ai o atitudine pozitive in comunicare la modul general, iti recomand cursul online "Psihoterapia Ortodoxa". Acesta te ajuta sa dezvolti si sa mentii raporturi bune cu semenii - lucru foarte important de facut daca iti doresti sa ai succes in viata.
Doua secunde iti ia sa zici lucruri care apoi necesita zece ani pentru a le repara. Tot in acele doua secunde daca ai capul pe umeri, poti gandi intelept situatia, si folosind o atitudine pozitiva sa te ajuti mentintand prin comunicare constructiva un raport benefic directiei in care doresti sa decurga lucrurile. Cu aceeasi perioada de timp utilizata si acelasi consum de energie poti distruge sau poti construi.
Orgoliile nu-si au rost daca vrei sa ai o atitudine pozitiva in comunicare. Mandria si orgoliul nu te ajuta la nimic - pe langa faptul ca sunt pacate, mai sunt si piedici ce iti saboteaza reusita. Scapand de ele si mentintand in circumstante dificile o atitudine deschisa dialogului esti mai aproape de succes. Gandeste ca nu toata lumea are puterea sa faca asta, multi vor fi invinsi de atitudinea negativa si vor ceda nervos. Dar tu, trecand peste orgolii, peste mandrie, peste negativism, si pastrand o atitudine pozitiva poti reusi ceea ce la un moment dat pare imposibil.
Atitudinea pozitiva in comunicare face diferenta.
Te intrebi daca esti posibil sa modifici atitudinea altei persoane? Sigur, este posibil si acest lucru. Este posibil sa modifici atitudinea ta, este posibil sa modifici si atitudinea altei persoanei. Indiferent care este motivul pentru care ai vrea sa-i schimbi atitudinea unei persoane, te invat care este schema de urmat, in cursul "Psihoterapia Ortodoxa". In cursul "Psihoterapia Ortodoxa", mai precis in a doua jumatate a lui inveti cum sa modifici atitudinea unei persoane.
Eu personal am modificat in bine atitudinea la o multime de persoane. Am modificat atitudinea la membri de familie, am modificat atitudinea la prieteni, am modificat atitudinea la oameni cu care am lucrat, sportivi, artisti si asa mai departe.
Atitudine pozitiva fata de propria persoana
In ritmul halucinant in care decurg evenimentele zilnice uitam sa avem o atitudine pozitiva fata de propria persoana. Uitam sa dialogam pozitiv cu noi. Dar este foarte important a avea o atitudine pozitiva fata de propria persoana mai ales in contextul in care traim sau ne desfasuram activitatea intr-un mediu negativ. De ce e important sa ai o atitudine pozitiva fata de propria persoana? O atitudine pozitive fata de propria persoana te poate ajuta sa te vindeci de boli si sa gasesti solutii pe care altfel nu le-ai gasi. In schimb, lipsa de atitudine pozitiva fata de propria persoana duce la alegeri gresite si insuccese usturatoare.
"Nimic nu poate distruge fierul, dar propria-i rugina poate. Tot asa, nimic nu poate distruge o persoana, dar propria-i atitudine poate."
Daniel Narcis
Modul cum dialogam, cuvintele folosite la adresa noastra, determina atitudinea care o vom avea cu noi. De aceea fii serios cu tine dar fii si compasional, incurajator, pozitiv ca sa iei cele mai bune decizii.
- Nu lasa persoanele negative sa-ti strice ziua.
- Nu te acuza cand e clar vina altcuiva.
- Priveste mai mult inainte.
- Considera-te o persoana capabila.
- Considera-te o persoana meritorie.
Celulele din corpul tau reactioneaza la fiecare emotie (Legatura Minte-Corp) iar negativismul iti slabeste sistemul imunitar. In ciuda situatiei in care te afli, lucreaza la persoana ta pentru a crea pas cu pas viata pe care ti-o doresti.
Un alt sfat daca vrei sa ai o atitudine pozitiva este sa iei seama la ce crezi despre tine. Este foarte important cum vorbim cu propria persoana. Gandurile care ne trec prin cap si care le intretinem ne pot seca de energie daca nu suntem atenti. Atitudine pozitiva fata de propria persoana inseamna sa fii constient de faptul ca mai in toate clipele de singuratate vei avea un dialog al gandurilor. Oricine trece prin asa ceva. Unii ne vedem in viata superiori, altii ne vedem inferiori, dar nu asta conteaza, ca suntem sau nu superiori. Conteaza cat de mult ne ingrijim interior ca acest dialog sa fie unul pozitiv, inaltator.
Sa credem ca putem mai mult de la noi fara a ne raporta la exterior ori la trecut! Si sa cerem sa facem mai mult cu noi insine supunandu-ne fortat la o atitudine pozitiva. Acest lucru nu vine de la sine, ci avem nevoie sa ni-l amintim noi cand ne surprindem ca am devenit delasatori cu propria persoana.
Destul de clar sta treaba in ce priveste binele personal. Intretinand zilnic o atitudine pozitiva fata de propria persoana sa ne dam acceptul de a inainta spre un viitor mai bun. Putem face asta - putem intretine o atitudine pozitiva fata de propria persoana. Marii campioni ai vietii au intretinut mereu o atitudine pozitiva fata de propria persoana. Devii pozitiv cu tine visand la ceva ce te bucura si imaginandu-ti dupa bunul plac detaliile reusitei tale ca intr-o piesa de treatru. Traieste in tine momentul deja realizat pentru a-ti forma atitudinea pozitiva care iti da imbold sa pasesti spre ceea ce-ti doresti in viata.
Fii cel mai bun prieten al tau, pentru ca tu te intelegi cel mai bine. In scurte cuvinte, asa se traduce atitudine pozitiva fata de propria persoana: fii prieten cu tine, crede lucruri bune despre tine.
Atitudinea pe care o ai poate fi rodul unei boli, si anume: depresie. Daca ai depresie, cum poti gandi pozitiv in depresie si cum se vindeca depresia explic in cursul "Psihoterapia Ortodoxa".
Poti sa obtii tot ce-ti doresti daca ai o atitudine pozitiva
Este bine sa ne privim din exterior si sa ne vedem atat greselile cat si neputintele. Sa observam ce gresim si sa dorim a nu mai face acel lucru - a nu ne mai pune singuri piedici. Dobandim o atitudine pozitiva fata de propria persoana tocmai prin cercetarea amanuntita a gandurilor, a dorintelor, si indreptarea noastra cu incredere spre Dumnezeu.
(Citeste: Cand Nu Mai Ai Putere Paseste Cu Dumnezeu Inainte)
Avem nevoie de spiritualitate pentru a ne impaca la nivel sufletesc. Spiritualitatea are puterea de a ne invata de unde venim si incotro ne indreptam. Tot ea ne ofera siguranta. Un om care paseste in lumina lui Dumnezeu e linistit in orice imprejurare. Are o atitudine pozitiva, nu ii este teama si nu traieste cu dubii; nadajduieste in ajutorul divin. Putem spune ca o atitudine pozitiva fata de propria persoana se trage si din increderea in ajutorul lui Dumnezeu. Deci, este in intregime vorba de a avea o relatie pozitiva cu Dumnezeu, intelegandu-se prin atitudine pozitiva fata de propria persoana atitudinea de a te cinsti pe tine insuti ca fiinta in care este prezent chipul lui Dumnezeu.
Vrei sa ai o atitudine pozitiva in orice imprejurare? Pentru a invata cum sa iti cultivi atitudinea pozitiva urmeaza cursul "Psihoterapia Ortodoxa". Cursul "Psihoterapia Ortodoxa" este de tip online. Treci prin cursul "Psihoterapia Ortodoxa" si practica de cateva ori exercitiile din el. Nu doar ca iti vei forma o atitudine pozitiva asa cum multi oameni care au parcurs acest curs si-au format deja dar vei sti si cum sa iti atingi cu usurinta obiectivele si dorintele care le ai. Orice obiectiv ai avea in aceasta viata, orice dorinta buna, fie ca e vorba de o dorinta legata de bani, de dragoste, sau de sanatate, treci imediat prin cursul amintit si la pachet cu dobandirea unei atitudini pozitive vei afla si cum sa iti atingi garantat obiectivele si dorintele bune pe care le ai.
Click aici pentru a afla detalii despre cursul online "Psihoterapia Ortodoxa".
Cand ne punem smeriti increderea in Dumnezeu primim un fel de putere nebanuita in a duce cu demnitate crucea, fie ca e vorba de boala, de probleme in familie, sau dificultati in privinta locului de munca. Efect al acestei incredintari este atitudinea pozitiva in problema prin care trecem - atitudinea care ne da putere sa mergem inainte stiind ca lucrurile se pot schimba. Credinta in puterea lui Dumnezeu, nadajduirea in ajutorul Sfintei Treimi, rabdarea in a vedea lucrarea, toate alcatuiesc pentru cel ce se roaga izvor de atitudine pozitiva in fata incercarilor.
"Atunci cand crezi si te concentrezi spre pozitiv, totul este posibil."
In cele din incheiere, aminteste-ti ca viata este un dar ce nu poate fi controlat in totalitate. Singura persoana pe care poti sa o controlezi esti tu. Ca urmare, ai o atitudine pozitiva fata de tine, fata de obstacole, si fa-ti partea ta in viata. Intre o incercare sau alta traieste zambind fiindca orice realitate prezenta e susceptibila schimbarii! Cele mai multe lucruri nu merita sa te consumi.
Daca si tu vrei sa ai o atitudine pozitiva, creaza-ti o atitudine pozitiva.
Apasa aici pentru a afla detalii despre cursul online Psihoterapia Ortodoxa.