Multi oameni au auzit sau folosesc cuvantul psihic, dar nu stiu cu adevarat ce este psihicul. In acest articol vei intelege rapid ce este psihicul si cum sa ai un psihic bun. Vom vorbi pe larg despre psihicul uman, despre ipostazele si nivelurile psihicului. Informatia prezentata este structurata pe mai multe capitole, iar la final, daca vrei, ai ocazia de a invata lucruri care te pot ajuta sa ai un psihic bun si sa obtii tot ce-ti doresti in viata. Asadar, sa incepem chiar acum cu primul capitol, care este definirea psihicului - psihicul uman definitie.
Cand vorbim despre psihic vorbim despre o insusire a corporalitatii cu un nivel inalt de organizare, in particular a creierului. Conform celor mai noi descoperiri in psihologie referitoare la caracteristicile psihicului si la rolul acestuia, psihicul uman se defineste astfel:
Definitie Ce este psihicul
Psihicul este un instrument, mecanism - in primul rand de reflectare a realitatii, iar in al doilea rand de adaptare a individului la lumea obiectiva.
Aceasta a fost definitia psihicului uman - definitie din care reies functiile psihicului uman: cea de reflectare si cea de adaptare. Inainte de a vorbi despre caracteristicile psihicului uman si a prezenta o serie de curiozitati despre psihicul uman, sa vorbim despre importanta psihicului si sa spunem la ce este de folos omului sa aiba un un psihic bun, un psihic puternic.
La ce te poate ajuta exact sa fii puternic mental
Stim ce este psihicul (un mecanism de reflectare a realitatii si de adaptare a individului la lumea obiectiva). Stim sau am auzit despre starile psihice. Daca nu am auzit, cu siguranta am trecut prin ele. Bucurie, fericire, tristete, ura, furie, regrete, nehotarare si asa mai departe. Sa vorbim putin despre utilitatea si, in acelasi timp, necesitatea unui psihic bun, intrucat psihicul are trei nivele si toata viata omului se leaga de el. Dupa cum vei vedea, nu doar e ca e util sa ai un psihic bun, ci e si necesar in ziua de azi.
Sunt atat de multe aspecte in care e necesar sa ai un psihic bun... Foarte multe! Vom discuta despre ele in cele ce urmeaza.
Nivelurile psihicului
Nivelurile psihicului uman sunt acestea:
- Constient
- Subconstient
- Inconstient
Ca sa faci lucruri de un anumit nivel iti trebuie minte, pricepere, intelepciune. Nu conteaza daca acum nu ai aceste calitati, sau ai doar parte din ele. Ele toate se pot dobandi. Natura psihicului e maleabila. Psihicul uman poate fi dezvoltat. M-au intrebat multi oameni daca pot sa-i ajut sa-si formeze un psihic puternic. Sigur! Am muncit mult la viata mea, am invatat mult, am gandit si pe cont propriu mult, m-am rugat mult, iar Dumnezeu mi-a dat pricepere sa invat orice persoana care are un psihic slab ce sa faca sa devina o persoana cu un psihic bun. Conditia e sa-mi urmeze sfaturile si, bineinteles, sa-si permita sa lucreze cu mine suficient timp sau sa-mi urmeze cursurile.
Din fericire, creierul este o sculptura uimitoare pe care o putem modela in timp spre a obtine rezultate magnifice in toate aspectele vietii.
De ce este necesar sa ai un psihic bun?
Depinde in ce domeniu activezi si care sunt planurile tale de viitor. Daca esti copil, student, sau adult. Daca esti sportiv si ai nevoie de resurse mentale care sa te ajute sa fii peste adversar - sau - iei parte la o activitate ce presupune mult efort intelectual. Daca esti o persoana care munceste pentru altcineva sau care are propria afacere. Daca ai probleme de sanatate pe care doresti sa ti le rezolvi sau pur si simplu iti doresti o viata mai buna. Imbunatatirea psihicului poate fi aplicata in multe domenii. Adesea un psihic bine format este o comoara ce o iei cu tine dintr-un loc intr-altul, prin toate etapele vietii si in toate ramurile ei.
In societatea de azi, ca regula generala, persoanele cu un psihic bun sunt din ce in ce mai cautate, iar cele slabe la psihic sunt usor date la o parte sau chiar exploatate. Acest fapt se datoreaza evolutiei economico-sociale la care participam toti. Vrem ca oameni sa lucram cu persoane puternice dar in acelasi timp echilibrate din punct de vedere psihic, persoane pe care ne putem baza, si care dau dovada constant ca au taria mentala si stapanirea de sine atat de necesare progresului.
Daca ai un psihic bun, vei fi intrebat des in sfera profesionala (vei avea clienti multi daca esti antreprenor), iar pe latura sentimentala vei trezi foarte multa dorinta in persoanele de sex opus. Devii respectat, devii apreciat, devii cautat. E doar un exemplu de ce este necesar sa ai un psihic bun.
In plus, sanatatea tine de a avea un psihic bun. Orice boala cronica isi are originea in psihic. Nu doar orice boala cronica isi are originea in psihic, ci orice boala. Zilnic felul cum gandesti si reactionezi la provocarile din jur se reflecta in chimia corpului tau. Psihicul uman determina declansarea tuturor starilor emotionale. Daca nu stii ce trebuie sa faci pentru a avea o stare psihica buna, iti recomand sa inveti.
Psihicul, fie ca-ti dai seama sau nu, il folosesti in viata de zi cu zi. Practic felul cum esti tu psihic se transpune in tot. Se transpune in cum simti, in cum gandesti, in cum actionezi, in cum vorbesti, in ce vorbesti, in ce faci, in clipurile pe care alegi sa le vizionezi, in cum reactionezi, in tot. Nu-i ca si cum e optional sa ai in viata un psihic bun. Nu! Nici vorba de asa ceva daca vrei sa-ti fie bine. E obligatoriu! Un psihic bun - un psihic puternic - e o necesitate.
- In functie de psihic simti.
- In functie de psihic gandesti.
- In functie de psihic iei decizii.
- In functie de psihic actionezi.
- Asa cum am zis si mai sus, in functie de psihic faci tot.
Ce faci daca nu ai psihic bun intr-o relatie?
Ce faci daca ai de-a face cu un bolnav mintal si n-ai un psihic bun?
Ce faci daca nu ai psihic bun cand ti se-ntampla o problema?
Degeaba stii ce este psihicul daca n-ai un psihic bun.
N-ajungi nicaieri fara a avea un psihic bun. Absolut nicaieri. Daca ai un psihic slab te consumi foarte mult.
Starile psihice ale omului interfereaza pana si cu succesul lui in dragoste. Nu poti avea succes in dragoste daca n-ai un psihic bun. Nu te iubeste persoana pe care o iubesti, nu sta cu tine persoana pe care o iubesti.
Daca nu ai un psihic puternic nu vei castiga niciun conflict, chiar de ai dreptate.
Daca nu ai un psihic puternic, oamenii te vor manca de viu.
Nu doar oamenii te vor manca dar si stresul si provocarile vietii te vor pune la pamant daca nu ai un psihic bun. Ce faci, de exemplu, cand afli ca iubitul are un chist pe creier? Sau la plamani. Sau copilul. Sau parintele. Astfel de lucruri sunt lucruri cu o probabilitate foarte mare in viata. Mai devreme sau mai tarziu cineva drag tie va fi lovit de ceva nedorit si iti va fi pus la incercare psihicul intr-un mod cu totul special.
Psihic bun, psihic puternic - e tot aia.
N-ai psihic bun te sperie tot nebunul. Ai de-a face cu o persoana care nu-i intreaga la cap, poate un vecin, o ruda, un parinte chiar, si acea persoana iti face amenintari sau e violenta, intri imediat intr-o stare de panica (anxietate) ca nu mai esti bun de nimic.
N-ai psihic bun traiesti cu frica. Stai cu stres ca nu stii ce se poate intampla in urmatorul moment, in urmatoarea clipa, sau peste cateva zile. Stai constant intr-o stare de stres.
Viata ta de acum e reflexia psihicului pe care-l ai. Felul cum arati chiar e reflexia psihicului pe care-l ai. Iti cade parul? E de la psihic. Ai acnee sau rozacee? E de la psihic. Ai aspectul imbatranit? E de la psihic.
Starea ta interioara pe care o ai e reflexia psihicului pe care il ai. Practic tot ce traiesti in interiorul tau, toate emotiile pe care le ai, e reflexia psihicului pe care il ai.
In cazul in care esti o persoana religioasa nici sa te rogi cum trebuie nu poti daca nu ai un psihic bun, pentru ca apare in minte indoiala care zadarniceste rugaciunea.
Cand nu ai un psihic bun traiesti o viata in stres si in panica, in care de multe ori cedezi emotional.
Orice-ti doresti (relaxare, liniste, dragoste, sanatate, performanta, spor financiar) e legat de psihic. Absolut tot.
A fi slab psihic e o rusine.
Am vorbit despre psihicul uman definitie, despre nivelurile psihicului, si am spus si de ce este important sa ai un psihic bun. Mai departe vom vorbi despre ce presupune dobandirea unui psihic bun. A sti ce este psihicul, fara a avea un psihic bun sau fara a-ti cultiva un psihic bun (in conditiile in care psihicul bun este o necesitate), este egal cu zero. Asadar, sa vorbim despre cultivarea unui psihic bun.
Acum ca stiu ce este psihicul, vreau sa am un psihic bun... Ce presupune asta?
Felicitari ca stii ce este psihicul! Sunt oameni care inca nu au ajuns la acest material si nu stiu ce este psihicul si ce importanta mare are el in parcurgerea cu bine a vietii.
Faptul ca psihicul este un mecanism de reflectare a realitatii si de adaptare la aceasta inseamna ca daca ai un psihic slab nu vei reusi sa te adaptezi cu bine la schimbarile ce apar an de an sau uneori chiar luna de luna in viata ta.
In schimb, daca ai un psihic bun, vei face fata cu bine la orice schimbare intervine in viata ta - te vei adapta cu usurinta.
Cu toate ca se stia de ea inca din antichitate, mari filosofi ai vremurilor vorbind pe aceasta tema, notiunea de psihic bun a prins amploare la inceputul anilor 1980, odata cu cercetarile fascinante din domeniul psihologiei cognitiv-comportamentale, cand oamenii pasionati de aceasta frumoasa stiinta au descoperit cu ochii lor ca oricine poate pleca de jos si ajunge o persoana de succes cu conditia sa aiba un psihic bun.
Vrei sa ai un psihic bun? Trebuie sa investesti in tine.
Poti avea un psihic bun lucrand la psihicul tau. Psihicul e ca un muschi (muschi mental), pe care daca vrei sa il ai puternic, trebuie sa lucrezi la el.
Psihicul uman (notiuni de baza)
Psihicul uman este maleabil.
Important este daca doresti sa te dezvolti, sa identifici in ce arie a vietii tale intampini probleme, si sa incepi la modul cel mai serios de acolo.
Intampini probleme in dragoste? Ai nevoie de cultivarea unui psihic bun in relatia cu semenii si in general, adica pe ansamblu.
Intampini probleme de sanatate? Ai nevoie de cultivarea unui psihic bun pe ansamblu.
Intampini probleme la locul de munca? Te streseaza oamenii? Ai nevoie de cultivarea unui psihic bun pe ansamblu.
Iti e teama ca moartea iti va lua pe cineva drag? Trebuie sa iti cultivi un psihic bun.
Tot binele de care vrei sa ai parte tine de dezvoltarea ta. Si aceasta dezvoltare psihica n-o poti face cu sfaturi gratis de pe internet. E chestie serioasa; n-o rezolvi cu 5 sfaturi sau 10 sfaturi. Dezvoltarea psihicului e chestie serioasa, pentru oameni seriosi. Dezvoltarea psihicului e un proiect de care daca te apuci acum, vei incepe imediat sa gusti din beneficiile lui.
Pentru un psihic bun...
Cultivarea unui psihic bun ia timp, dar facuta pe baza informatiilor corecte iti poate aduce rezultate absolut fenomenale pe toate planurile, si te poate propulsa in top oricare ar fi nivelul tau de incredere in tine azi. Te poate scapa de temeri si te poate ajuta sa fii de utilitate maxima persoanelor din jurul tau.
Cunostintele influenteaza in proportie covarsitoare psihicul. Nu degeaba se spune cunoasterea inseamna putere. Un psihic bun se dobandeste prin imbogatirea mintii cu informatiile care sa-i permita acesteia trecerea la un alt nivel de judecata. Trebuie sa stii totul despre psihicul uman. Trebuie sa-ti antrenezi mintea sa fie mai puternica decat emotiile, daca vrei sa-ti cultivi psihicul, altfel te vei pierde de fiecare data. Iar acest lucru il poti face numai cu ajutorul informatiilor din cursul meu online numit Psihoterapia Ortodoxa.
In cursul online Psihoterapia Ortodoxa gasesti toate informatiile necesare pentru a avea un psihic puternic. Daca vrei sa ai un psihic puternic, daca vrei sa fii puternic mental, citeste cursul si fa exercitiile din el. Vei vedea, vei dobandi foarte multa tarie psihica! Vei avea un caracter puternic care te va ajuta sa faci fata cu bine la viata si la provocarile pe care le intampini zi de zi. Detalii despre acest minunat curs afli prin linkul de mai jos.
Click aici pentru a afla detalii despre cursul online "Psihoterapia Ortodoxa".