Sunt oameni care gandesc prea mult. Si sunt oameni care pur si simplu nu gandesc, nu se streseaza. Ti se intampla sa gandesti prea mult? Esti o persoana care se streseaza si gandeste prea mult? Daca da, citeste cu atentie urmatoarele randuri, deoarece vom vorbi pe larg despre gandirea excesiva, ganditul prea mult, cu tot ce cuprinde el.
Ganditul prea mult poate fi daunator, dar poate fi si benefic. Iti poti face viata un chin daca gandesti prea mult, dar iti poti face viata si o bucurie daca gandesti prea mult. In sinea sa, ganditul nu e nici rau nici bun. Depinde de om ce natura ii da si in ce-l transforma.
Daca de felul tau gandesti prea mult, te stresezi mult, iti faci multe calcule inainte de a actiona, inseamna ca esti o persoana tematoare. Si asta nu e bine pentru tine deoarece iti provoaca foarte mult disconfort emotional si te poate face sa ratezi oportunitati cu care nu te mai intalnesti. Gandirea excesiva te poate face sa ratezi oportunitati cu care nu te mai intalnesti. Am vazut om care a prins o oferta foarte buna de a achizitiona un teren intr-o zona linistita, cu aer curat, si s-a gandit atat de mult incat pana s-a hotarat ca il vrea, s-a dat. Alt om s-a gandit atat de mult la ziua de maine incat pana la urma s-a imbolnavit de stres. De o femeie care s-a gandit la anumite probleme pana i-a cazut aproape tot parul din cap nici nu are rost sa mai pomenesc. (In caz ca te intereseaza, problema aceasta a gandirii excesive la modul general isi are rezolvarea in cursul online "Psihoterapia Ortodoxa".)
De ce intervine ganditul prea mult?
In general la oamenii inteligenti peste medie se intalneste ganditul prea mult. Acestora le pasa mai mult decat celorlalti de viata lor. Si chiar daca stiu multe lucruri, se intampla ca pe unele nu le stiu. Pana la urma niciun om nu stie tot. Unii stiu mai mult, altii mai putin. Dar de stiut tot nu stie nimeni tot.
Ganditul prea mult intervine atunci cand ai probleme sau traiesti intr-o stare de nesiguranta. Cand ai probleme te gandesti cum sa faci sa iesi din ele, cum sa procedezi, ce decizii sa iei. Cand traiesti intr-o stare de nesiguranta te gandesti in fel si chip, te gandesti la ce se poate intampla, te gandesti cum sa previi, cum sa rezolvi si asa mai departe. Exista si cazul cand te gandesti prea mult la cineva, dar aici vorbim exclusiv despre ganditul prea mult la problemele vietii, ganditul excesiv ca obicei.
Daca te gandesti prea mult nu inseamna ca ai ceva la cap sau ca trebuie sa iei medicamente sa nu te mai stresezi sau sa fugi de realitate. Toate astea nu fac decat sa complice si mai rau lucrurile pe termen lung. Daca te gandesti prea mult, inseamna ca sunt lucruri in viata ta care te nelinistesc, sunt probleme reale ale caror raspunsuri nu le ai inca, si ai face bine sa te linistesti, ca sa-ti poti face viata asa cum iti doresti.
In mod normal ganditul prea mult dauneaza sanatatii. Cauzeaza stres si dureri de cap. Nu-i nimic pe lumea asta care sa te poata necaji mai mult decat propriile ganduri. Gandurile il chinuie pe om, gandurile il macina. Dar tot gandurile il pot vindeca. Daca omul alege sa gandeasca intr-un anumit mod, poate scapa de stres, poate scapa de ganduri obsesive, ganduri negre, se poate vindeca. Vorbim despre vindecare in cursul online "Psihoterapia Ortodoxa".
Click aici pentru a afla detalii despre cursul online "Psihoterapia Ortodoxa"!
A trai in ignoranta nu e o solutie. Exista un mod in care ganditul prea mult, ganditul excesiv, poate ajuta sanatatii.
Daca tot gandesti prea mult, poti face chestii uimitoare pentru sanatatea ta. Cu gandul poti face chestii absolut uluitoare in privinta vindecarii organelor.
In caz ca suferi de ceva poti invata cum. Cum sa gandesti ca sa-ti repari sanatatea. Am alcatuit chiar un curs pentru vindecarea cancerului cu puterea mintii, deci nu-i problema, orice boala ai avea este vindecabila. Cursul care prezinta informatii foarte frumoase cu privire la starea de bine prin gandire se numeste "Psihoterapia Ortodoxa". Este de tip online. Poti afla mai multe detalii despre el prin link-ul de mai jos.
Click aici pentru a afla detalii despre cursul online "Psihoterapia Ortodoxa".